Wintersport in Oostenrijk, denk je aan je veiligheid?

Veel Nederlanders gaan jaarlijks op wintersport in het prachtige Oostenrijk, wintersport is hier zeer populair en is dan ook een groot attractiepunt voor veel wintersporters. Voor deze wintersporters is het belangrijk goed verzekerd te zijn De sporten die je tijdens een wintersportvakantie beoefent, zijn niet altijd even veilig. Maar waar moet je op letten als je voor de wintersport een reisverzekering afsluit?

In Nederland is het verplicht verzekerd te zijn voor ziektekosten via de basiszorgverzekering. Deze zorgverzekering dekt ook de ziektekosten die je in het buitenland maakt. Hiervoor moet je wel je Europese zorgpas bij je hebben. Om je bagage te verzekeren sluit je naast een reisverzekering ook een kort- of doorlopende reisverzekering af. Maar raak je op de piste gewond en moet je met een helikopter naar een ziekenhuis of met een gipsvlucht naar huis? Dan krijg je te maken met flinke kosten die niet standaard gedekt zijn.

Voor dit soort kosten die onverwacht kunnen plaatsvinden, kun je een speciale wintersportdekking bij je reisverzekering afsluiten. Met deze dekking ben je verzekerd voor medische en buitengewone kosten in verband met redding, opsporing of dergelijken mocht jou op wintersport iets overkomen. schade aan of diefstal van je sportuitrusting wordt meestal ook meeverzekerd.

Hoewel de meeste verzekeraars een speciale wintersportdekking hebben voor de sporters die even het plezier van wintersport in Oostenrijk of dergelijken gaan ervaren. Verschilt de dekking en premie van deze wintersport verzekering per verzekeraar. Reisverzekeringen vergelijken zorgt ervoor dat je een passende wintersportdekking tegen een voordelige premie vindt.

Het vergelijken van verzekeringen, is een stuk makkelijker dan voorheen. Tegenwoordig is het mogelijk om op verschillende sites de verzekeringen te vergelijken en te zien wat voor dekking de verzekeringen bieden, ook kun je gelijk zien wat ongeveer de premie zal zijn die je betalen gaat. Op de site van studenten verzekeringen vergelijken is het mogelijk voor jou de beste optie uit te kiezen, ook kun je op een pagina die zich bevindt op deze zeer handige site ook specifiek alleen reisverzekeringen vergelijken.

Dus ga jij binnenkort op wintersport naar Oostenrijk of dergelijken?
Twijfel dan niet langer en kies doormiddel van vergelijken de verzekering die het best bij jou behoeven past!

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *