Wandel de wereld door

Oostenrijk staat natuurlijk bekend om zijn prachtige wintersport gebieden. Maar naast het plezier op de piste zijn er ook andere activiteit die de moeite waard zijn. Oostenrijk kent prachtige gebergten waar je overheen kunt wandelen. Je kan zo van mooie uitzichten genieten en misschien nog wat wilde dieren spotten. Mocht je nou een echte wandel liefhebber zijn en eens in een ander land willen wandelen, is Azië zeker een aanrader! Net als Oostenrijk, kent Azië prachtige gebergten die zeker de moeite waard zijn om te bekijken. Je kan bijvoorbeeld een rondreis Indonesie boeken om de leuke wandelroutes daar te ontdekken.

Indonesië

Ieder eiland van Indonesië is heeft zijn eigen natuur en de keuze is daarom reuze. Je kan ervoor kiezen om bijvoorbeeld alleen naar Bali te gaan.  Via een wandelroute zou je dan de verschillende steden en dorpen kunnen verkennen en de natuur die eromheen gelegen is. Het hoeft echter niet bij één eiland te blijven. Je kan er ook voor kiezen om de Sunda eilanden (Flores, Lombok, Gili en Bali) allemaal te bezoeken. Op ieder eiland kunnen dan prachtige plekken bezocht worden.

Sri Lanka

In Sri Lanka is een grote diversiteit aan natuur, waardoor geen enkele wandeling hetzelfde zal zijn. Zo kun je prachtige wandelingen maken door de bergen van Knuckles of kan je het regenwoud van Sinharaja gaan bewonderen. Je kan beide activiteiten eventueel combineren door een rondreis Sri Lanka te boeken.

De Knuckles Range

Dit is een bijzonder natuurgebied in centraal Sri Lanka met veel wildgebergte. De naam van deze bergen is te danken aan het uitzicht wat het gebied. De bergen lijken vanuit de verte op gebalde vuisten. In dit natuurgebied is sprake van een grote diversiteit aan diersoorten en flora en fauna.

Regenwoud van Sinharaja

Dit ongerepte regenwoud is een beschermd natuurgebied waar je fantastisch kunt wandelen. Door de vochtigheid zijn er veel bijzondere vogels te spotten en is er een grote rijkdom aan planten. Naast vogels is er ook een kans op apen of een reuzeneekhoorn tegen te komen.
Dus wanneer je tijdens je wintersport vakantie ook veel van wandelen houdt, maar de kou beu bent ontdek Azië en kijk je ogen uit!

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *