Vijf redenen waarom wintersportvakantie naar Oostenrijk een aanrader is

Oostenrijk is al jarenlang dé wintersportbestemming voor veel Nederlanders. Dit land kent een jarenlange skitraditie en telt maar liefst 426 skigebieden! Wat maakt Oostenrijk nu zo bijzonder? Wij geven je vijf redenen waarom een wintersportvakantie naar Oostenrijk een absolute aanrader is.

Moderne voorzieningen en perfecte pistes

De Oostenrijkse skigebieden hebben een hoge sneeuwzekerheid met perfecte pistes. Je weet dus zeker dat je hier heerlijk kunt skiën. Verder beschikken de meeste plaatsen over moderne voorzieningen, zoals perfect onderhouden skiliften.

Goede prijs-kwaliteitverhouding

Oostenrijk kent een goede prijs-kwaliteitverhouding. Zo zijn de skipassen nog zeer betaalbaar. Dit in tegenstelling tot skipassen in andere landen. Vaak betaal je in een ander wintersportland 100 euro meer voor een skipas.

Voor alle wintersporters

De meeste skigebieden zijn zowel geschikt voor beginnende als gevorderde skiërs. Zo vind je in de meeste gebieden een blauwe, rode en een zwarte piste. Je hoeft dus niet bang te zijn dat je ergens niet goed kunt skiën, omdat het onder of boven je niveau is.

Lekker eten

Van het vele skiën krijg je trek en ook daarvoor ben je in Oostenrijk op de juiste plek. Geniet in een van de berghutjes van een overheerlijke Wiener Schnitzel of een bord Kaiserschmarm. Of drink een lekkere mok warme chocomelk met slagroom op een terrasje in de zon.

Heel kindvriendelijk

Voor gezinnen met jonge kinderen is Oostenrijk een ideale wintersportbestemming. In veel skigebieden zijn er speciale kinderpistes waar kinderen onder begeleiding kunnen leren skiën.

Reisverzekering met wintersportdekking

Ga je op wintersportvakantie naar Oostenrijk? Denk er dan ook aan om reisverzekering af te sluiten met een aanvullende wintersportdekking. Als je een reisverzekering met wintersportdekking afsluit, zijn je (gehuurde) ski’s, skipassen, je skiuitrusting en de nog niet gevolgde skilessen verzekerd. Dit betekent dat de kosten hiervan vergoed worden als er onverhoopt iets gebeurd. Hierbij kan je denken aan een ongeval, ziekenhuisopname, doktersbezoek of diefstal van je ski’s.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *