Top vijf skigebieden in Oostenrijk

Top 5 skigebieden in Oostenrijk

Bijna een miljoen mensen gaat ieder jaar op wintersport. De meeste mensen gaan skiën, maar tegenwoordig gaan ook steeds meer mensen snowboarden. Een van de populairste landen voor wintersport is Oostenrijk. Met haar besneeuwde hellingen is dit het ideale land voor wintersport. Maar wat zijn nu de beste skigebieden in Oostenrijk? Dat kan je hier lezen in de top vijf mooiste skigebieden van Oostenrijk.

1. Ski Amadé

Op nummer een staat sowieso Ski Amadé. Zij behoort tot de echte top, zeker als je kijkt naar het aantal kilometers dat zij te bieden heeft. Er zijn maar liefst vijfentwintig wintersportplaatsen in vijf aparte gebieden aangesloten op elkaar. Dit is voor een gedeelte gedaan via verbinden met de bus. Alles bij elkaar biedt Ski Amadé ongeveer zevenhonderdzestig kilometer aan skipiste. Dat duurt dus wel even, voordat je alles hebt gezien! Het fijne van Ski Amadé is dat zij veel te bieden heeft voor zowel de ervaren wintersporter als de beginneling. Ook voor mensen met verschillende wensen is er wat te doen. Of je nu op zoek bent naar een romantische plek of de après ski, Ski Amadé heeft het allemaal te bieden!

2. Saalbach Hinterglemm Leogang

Een goede nummer twee is Skicircus Saalbach Hinterglemm Leogang. Dit skiparadijs is te vinden in Salzburger Land en is een van de grootste skigebieden van Oostenrijk die uit een stuk bestaan. Er is meer dan tweehonderd kilometer aan skiplezier te vinden. De pistes worden goed geprepareerd en bieden voldoende uitdaging voor de wintersporter op ieder niveau. Er is voldoende sneeuwzekerheid, maar mocht het niet sneeuwen dan worden de pistes ook goed gehouden door kunstsneeuw. Naast wintersport biedt Saalbach Hinterglemm Leogang ook andere faciliteiten. Sommige mensen beweren zelfs dat Saalbach Hinterglemm Leogang de gezelligste après-ski van heel Oostenrijk heeft!

3. Silvretta Arena

Iets minder bekend dan nummer een en twee, maar daarom zeker niet minder gezellig. Dit gebied is te vinden in het Paznaundal en ligt in het grensgebied tussen Zwitersland en Oostenrijk. Als je een ervaren wintersporter bent, dan is dit een plek waar jij zeker je plekje zult vinden. Ook als je een freerider bent, is dit een ideale locatie voor jou. Er is een Smokkelaarsronde van maar liefst vijfendertig kilometer lang van Ischql naar Samnaun en terug. In het dal is een bekende straat waar genoeg barren en cafés te vinden zijn voor een gezellige après-ski.

4. Zillertal 3000

Als je naast harde wintersport ook op zoek bent naar veel gezelligheid, dan is Zillertal 3000 zeker wat je zoekt. Er is hier bijna tweehonderdkilometer aan piste te vinden voor allle niveaus. De gondels zijn zeer modern en nieuw en er is ook een speciale skibus die rijdt. Zillertal 3000 is enorm sneeuwzeker, er is zelfs een gletsjer waar je in de zomer kunt skiën. Het gebied is over maar liefst twee verschillende dalen verspreid. Als je op zoek bent naar een drankje na het sporten, dan moet je zeker naar de Mayerhofen gaan. Gezelligheid is daar namelijk gegarandeerd!

5. Sankt Anton am Arlberg

Als je op zoek bent naar een modern gebied om te skiën en ook veel wilt genieten van après-ski, dan moet je naar Sankt Anton am Arlberg gaan in Tirol. Dit gebied ligt in het westen van Oostenrijk en is heel erg goed verbonden met Lech, dat hier dicht in de buurt licht. Er is bijna driehonderd kilometer aan piste te vinden en de moeilijkheidsgraad loopt op tot bijna drie kilometer hoogte. Er zijn veel kleine dorpjes in de buurt waar je na het harde sporten kunt genieten van een heerlijk drankje. Als je op zoek bent naar een goede plek voor een wintersportvakantie, dan is Sankt Anton am Arlberg zeker het overwegen waard.  Het is natuurlijk heerlijk om ieder jaar op wintersport te gaan, maar het is nog beter een eigen vakantiehuis te kopen in Oostenrijk. Zeker omdat je deze kunt verhuren wanneer je zelf niet op vakantie bent. Het is misschien niet direct voor iedereen weggelegd, maar het is wel het overwegen waard voor de echte Oostenrijk liefhebber.

 

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *