Hoe bereid ik me voor op mijn wintersportvakantie?

Hoe bereid ik me voor op mijn wintersportvakantie?

Het wintersportseizoen staat weer voor de deur, dus het is weer genieten geblazen met de sneeuwpret! Een goede voorbereiding op je wintersportvakantie zorgt ervoor dat je zorgeloos kunt genieten van je welverdiende weekje sneeuw. In dit artikel lees je wat je allemaal mee moet nemen, zodat je goed voorbereid op wintersportvakantie kunt!

Wintersportuitrusting

Als je op wintersport gaat, dan is je wintersportuitrusting natuurlijk erg belangrijk! Je ski’s en/of snowboard, helm, skistokken, slee en gereedschap moeten allemaal mee. Heb je deze spullen niet zelf, dan is het vaak ook mogelijk om ze te huren. Informeer dus van tevoren wat je eventueel zou kunnen huren in de wintersportplaats waar je naartoe gaat. Vergeet daarnaast niet je skibril, zonnebril en zonnebrandcrème mee te nemen, want soms kan de zon flink schijnen op de piste!

Kleding

Wintersportkleding gaat natuurlijk ook mee je koffer in! Denk maar bijvoorbeeld aan je ski-jas, skibroek, skisokken, handschoenen, schoenen (snowboardschoenen, skischoenen, sneeuwschoenen) en een muts. Daarnaast is thermokleding en thermo ondergoed ook handig om mee te nemen. Thermokleding zorgt er namelijk voor dat je lichaam goed geïsoleerd blijft tijdens het intensieve wintersporten en dat het overschot aan warmte goed afgevoerd wordt, waardoor je het ook weer niet te warm krijgt. Verder voert thermokleding zweet goed af, waardoor je niet klam en plakkerig wordt onder je dikke laag wintersportkleding. Vergeet ook niet een setje uitgaanskleding mee te nemen, want een feestje op de après-ski hoort er nu eenmaal bij!

Koffer

Je skikleding, thermokleding, helm en sneeuwschoenen moeten dus allemaal mee op je wintersportvakantie en daarom is een koffer dan wel handig. Een grote reistas op wielen kan ook een optie zijn. Aangezien je met wintersportvakantie en wintersportkleding waarschijnlijk meer ruimte kwijt bent dan met een zomervakantie en zomerjurkjes, geldt meestal: hoe groter de koffer of trolley hoe beter! Verder is het goed om te kijken hoe groot de kofferbak is als je met de auto op wintersportvakantie gaat, want je koffer moet namelijk wel passen! Zeker als je met een groepje de auto pakt, is het goed om dit even af te stemmen op elkaar want met al die koffers plus wintersportuitrusting kan het al gauw veel plek in beslag nemen! Ga je met het vliegtuig? Dan verschilt het per vliegtuigmaatschappij hoeveel wintersportbagage je kunt meenemen (eventueel tegen bijbetaling), dus informeer hier van tevoren naar.

 

 

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *